تازه ها
تشریح اقدامات فرهنگی در زمینه وحدت اسلامی

تشریح اقدامات فرهنگی در زمینه وحدت اسلامی

حجت‌الاسلام مسائلی در گفت‌وگو با فارس:
محتوای فرهنگی‌ـ‌هنری و دینی درباره وحدت کم تولید شده/بحث وحدت از فرآیندهای دولتی خارج شود

حجت‌الاسلام مسائلی با بیان اینکه محتوای فرهنگی ـ هنری درباره وحدت کم تولید شده، گفت: این اقدامات، کاری مهم‌تر از اقداماتی است که علما در مورد وحدت انجام می‌دهند چراکه انتقال مسائل به صورت ساده و در یک فیلم اهمیت زیادی دارد.

حجت‌الاسلام مهدی مسائلی که سه کتاب در عرصه وحدت جامعه اسلام به نگارش درآورده است، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی فارس، گفت:‌ من کتاب‌های «پیشوایان شیعه، پیشگامان وحدت»، «نهم ربیع، جهالت‌ها و خسارت‌ها» و کتاب «لعن‌های مقدس» را نگارش کرده‌ام چراکه دیدم متأسفانه کمتر در بحث وحدت اسلامی از این نکته گفته می‌شود که وحدت وظیفه‌ای دینی است.

وی با بیان اینکه بنابر مکتب اهل‌بیت(ع) وظیفه ما این است که به لوازم وحدت پایبند باشیم، افزود: فرای مباحث سیاسی، وحدت یک وظیفه دینی است که در گزاره‌‌های آن در قرآن کریم و در سیره اهل‌بیت(ع) دیده می‌شود چه اینکه اهل‌بیت(ع) چنان رفتار می‌کردند که خللی در وحدت امت اسلامی نشود و تفرقه و جنگ مذهبی و در جهان اسلامی نباشد.

*بسیاری نمی‌دانند که وحدت یک وظیفه دینی است

مسائلی ادامه داد: اهل‌بیت(ع) در این سیره برای مخدوش نکردن احساسات اهل‌سنت، تسامح رفتاری را تاکید می‌کردند، و در عین حال اصول شیعه را تقریر می‌کردند و به سخن دیگر حفظ خطوط و مرزهای فکری شیعی و اینکه شیعه بر عقایدش مستحکم باشد یک بحث است و اینکه شیعه در رفتارش به گونه‌ای باشد که دشمنی با اهل‌سنت نشان دهد همیشه مورد مخالفت اهل‌بیت بوده و توصیه می‌کردند مراعات مسائل مذهبی را داشته باشند که خصومت مذهبی بین سنی و شیعه به وجود نیاید و این نکات متاسفانه کمتر بازگو شده و در این کتاب‌ها تلاش کرده‌ایم شیعه را توجه دهیم که بحث وحدت وظیفه دینی است.

* فرصت حج برای ایجاد رفتارهای عمومی وحدوی فرصتی مغتنمی است/روحانیون عمره‌گذار در این زمینه توجیه نیستند

این استاد حوزه و دانشگاه، درباره وحدت در فرهنگ عمومی کشور نیز گفت: ما باید در بحث اجرای شعائر دینی و به‌ویژه در میان شیعه این را بیان کنیم که بحث وحدت شیعه و سنی باید در همه رفتارهای شیعه باید رعایت بشود و الگوهای عملی نسبت به وحدت اسلامی باید بازگو شود.

وی افزود: به عنوان مثال بحثی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است بحث فرصت حج است که قریب به یک میلیون نفر در حج و عمره رهسپار سرزمین وحی می‌شوند و در این فرصت می‌توان بحث وحدت مسلمین و رفتارهایی که در برخورد با اهل‌سنت ضروری است برای مردم گفته شود و به آنها آگاهی بیشتری نسبت به مقوله وحدت داده شود.

مسائلی بر ضرورت قرار گرفتن بحث وحدت شیعه و سنی در جلساتی که برای آموزش حج قرار می‌گیرد، تاکید کرده و ادامه داد: این در حالی است که متأسفانه روحانیون عمره‌گذار که تصدی راهنمایی کاروان‌ها را دارند خود در این زمینه توجیه نیستند و توصیه‌های اهل بیت در مورد برخورد و معاشرت با اهل‌سنت را نمی‌دانند.

این استاد حوزه، همچنین بر اقدامات فرهنگی در شهرهایی که شیعه و سنی در کنار هم زندگی می‌کنند، تاکید کرد و گفت: در این شهرها نیز باید اهمیت بحث وحدت بازگو و تبیین شود و در مرحله بعدی شهرهایی که اکثریت شیعه دارند و نگاه درستی به وحدت ندارند مورد توجه قرار بگیرند.

* اهل فرهنگ و هنر می‌توانند مباحث وحدوی را به صورت لطیف‌تری در اختیار مردم قرار دهند

حجت‌الاسلام مسائلی در ادامه این گفت‌وگو درباره ضرورت ارائه آثار هنری و ادبی در عرصه وحدت، گفت: هر کار محتوایی که قرار باشد انتقال صحیح وحدت را داشته باشد 50 درصد آن مسئولیت علما و اصحاب اندیشه است و 50 درصد دیگر آن به قالب‌های ارائه و تأثیری است که هنرمندان می‌توانند انجام دهند؛ اهالی فرهنگ می‌توانند این محتواها را با مطالب روز و مقتضیات زمانه تطبیق دهند و محتوای خامی که مطرح و گفت‌وگو و پخته شده را با حالت لطیف‌تری در اختیار مردم قرار دهند.

وی با بیان این که فعالیت‌های هنری و فرهنگی نقش اساسی دارد، افزود: این اقدامات، کاری مهم‌تر از اقداماتی است که علما در مورد وحدت اسلامی انجام می‌دهند و انتقال این مسائل به صورت ساده ولو در گوشه‌ای از یک فیلم اهمیت زیادی دارد و مردم ما احتیاج دارند که محصولات فرهنگی که تولید می‌شود بخشی از آن فعالیت‌ها ناظر به بحث وحدت اسلامی باشد و این امر محدود به هفته وحدت نباشد و در طول سال این رویکرد قالب‌های هنری از جمله فیلم‌ها ارائه شود.

این استاد دانشگاه، درباره مطلوبیت وضعیت فعالیت‌های فرهنگی هنری در عرصه وحدت، گفت: متأسفانه هم در بحث تولید محتوا اندک عمل شده و جوابگوی نیاز مخاطبان نیست و همچنین در بحث تولید محتوای فرهنگی و هنری خیلی ضعیف عمل شده است.

وی افزود: البته در این چند سال با توجه به وضعیت سخت امت اسلامی این مسئله احساس نیاز شده اما به میزان مطالبه‌ای که وجود دارد تولیدات فرهنگی اندک است و باید کار بیشتری در این زمینه انجام شود و تأثیرگذاری و نفوذ بیشتری از این جهت در بین مردم داشته باشیم.

مسائلی برای مردمی شدن بحث وحدت با توجه به کمبود فعالیت‌های فرهنگی گفت: برای مردم این مسئله به صورت یک نیاز و مطالبه در نیامده است؛ اینکه غالباً نهادهایی که به بحث وحدت می‌پردازند نهادهای دولتی و سازمان‌های مورد حمایت دولت هستند موجب شده مردم و اصحاب فرهنگ و هنر این‌گونه فکر کنند که باید حمایت دولتی از این کار صورت پذیرد و تأمین بودجه دولتی داشته باشند و راهبردهایش نیز از سوی دولت تعیین شود.

وی افزود: اما این مسئله نیازمند این است که کسانی که مسئله وحدت را به صورت دولتی و حکومتی دنبال می‌کنند این بحث را به میان مردم بیاورند و خارج کردن بحث‌ وحدت از قواعد دولتی موجب می‌شود مبحث وحدت اسلامی با شکوه‌تر و تأثیرگذارتر دنبال شود.

– See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931017001062#sthash.dV9wXojl.dpuf

یک نظر

  1. اقدامات تخریبی را هم بگویید که چقدر در دهه گذشت ضربه به عقاید شیعه وارد شده

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*