تازه ها
حضور شیعیان در حج توطئه دشمن در ایجاد تفرقه را خنثی می‌کند

حضور شیعیان در حج توطئه دشمن در ایجاد تفرقه را خنثی می‌کند

خبرگزاری مهر:

حجت الاسلام والمسلمین مهدی مسائلی، کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه اهانت اخیر سعودی ها در اتفاقات عمره و تعرض به دو نوجوان ایرانی با چه اهدافی صورت گرفته است، گفت: این رفتار از مواضع سیاسی و فرهنگی آل سعود نشأت گرفته و ایران خواستار برخورد صریح و محکم با این رفتارها شده است.

وی افزود: اگر مقداری خواسته های سیاسی و فرهنگی مان را در رابطه با حج و سایر مسائلی که با عربستان اختلاف داریم عمق ببخشیم و رفتار منطقی و بدون تعصب داشته باشیم، مسلماً حوادث و رفتارهای مشابه این رفتار در آینده رخ نخواهد داد. اما اگر این رفتارها در عربستان و زیارتگاه های مومنین صورت بگیرد باید برخوردهای شدیدتر و پیش بینی هایی را پیرامون اینگونه رفتارها داشته باشیم.

مسائلی درباره اینکه به نظر می رسد برخی می خواهند از اقدامات آل سعود به نفع خود بهره برداری کنند برای مثال به ترویج گفتمان عرب ستیزی یا نژادپرستی و یا تفرقه میان شیعه و سنی بپردازند، پاسخ داد: بحثی که بر آن تأکید می کنم این است که آل سعود و عربستان نماینده اعراب و اهل سنت نیست. اگر چه می خواهد چنین نقشی را برای خود قائل شود و خود را نماینده اعراب و اهل سنت جلوه دهد.

وی افزود: افراد از این نظر ممکن است دچار افراط شوند و همان نقشی را که آل سعود برای خود متصور است به او ببخشند، آل سعود در حال حاضر از جنگ های طایفه ای و فتنه های مذهبی حمایت می کند و این حمایت ها را نباید به پای اهل سنت بگذاریم یا اینکه نقشی که آل سعود در مقابله و مواجهه با جمهوری اسلامی ایران دارد بحث ستیز عرب و عجم و یا عرب و ایران جلوه دهیم.

وی ادامه داد: این مسئله نقشی است که خود آل سعود می خواهد ایفا کند و از آن طرف افراد گمراه و جاهل و حتی غرض ورز همنشینی هایی که ایرانیان در طول تاریخ با تمام همسایگان خود داشته اند و صلح آمیز بودن روابط را در نظر نمی گیرند و به این مسائل نقشهای قومی و مذهبی می دهند. ما نباید در دام دشمن بیافتیم. دامی که صهیونیست ها نفع آن را می برند و اصلاً مقصود آنها همین است که این انگیزه های تفرقه افکنانه را ترویج کنند.

وی افزود: ما باید مقداری نگاه هامان بلندتر باشد و واقعه هایی که شخصی است و ممکن است انگیزه های متفاوتی داشته باشد را به بالاتر تعمیم ندهیم و انگیزه تراشی برای آنها نکنیم. مقداری دقت بیشتری در جوانب موضع گیری هایمان داشته باشیم.

مسائلی در پاسخ به این سؤال که تحت تأثیر اقدامات شنیع سعودی ها جریانهای مختلفی با رویکردهای متفاوت در داخل کشور، از تعطیلی سفر عمره سخن می گویند، گفت: نظر حقیر و عده دیگری از افرادی که نگرش فرهنگی عمره و عمق تأثیرگذاری آن را می دانند این است که نباید احساسی نسبت به این مقوله و اتفاقی که افتاده است عمل کنیم.

وی ادامه داد: عمره فواید بسیاری دارد. هم از جهت تبلیغ برای ما که می تواند وجهه ما را در جهان اسلام بهبود بخشد و هم برای خود افراد. عمره می تواند در عمق بخشی به باورهای دینی تأثیرات بسیار داشته باشد و شرایط تبلیغ را می تواند برای باورهای شیعه و عموم مسلمین فراهم کند. حضور شیعیان در عمره و حج به بسیاری از سوء تفاهمها نسبت به شیعیان در میان اهل سنت خاتمه می بخشد.

وی افزود: متأسفانه دشمن در صدد است که افکار و رفتارهای سوء و بسیار زشتی را به شیعه نسبت دهد و بسیاری از اهل سنت برخورد و مواجهه مستقیم با شیعیان ندارند و در طول عمرشان با شیعیان گفتگو نکرده اند. این برخورد کوتاه مدت سفر عمره و حج، فرصت خوبی برای از بین بردن بسیاری از نگرشهای منفی که دو طرف نسبت به همدیگر دارند ایجاد می کند. از این جهت عمره نقطه اتصال شیعیان با اهل سنت در مراسم عبادی است، البته مکانها و زیارتگاه هایی در عراق و ایران هستند که مخصوص شیعیان هستند و عده کمی از اهل سنت به آنجا سفر می کنند و این مکانها مختص قاطبه شیعیان است اما سفر عمره و حج، مکان زیارتی مشترک بین مسلمین است و نقش و حضور پررنگ شیعه در این اماکن مقدس می تواند بسیاری از توطئه های برنامه ریزی شده دشمنان را برای ایجاد فاصله و فرقه ای کردن و تمایز مذاهب اسلامی را برطرف کند و امت واحده اسلامی را ترسیم کند.

این کارشناس مذهبی گفت: عمره هم تأثیرات زیادی در رشد معنویت در میان افراد جامعه دارد و هم در بحث خارجی، فراوانی در نگاه تبلیغی شیعه می تواند در امت اسلامی پیدا شود. از این نظر نفع فراوانی برای ما دارد.

مسائلی در مورد اینکه استکبار جهانی و سعودی ها همچنان بر طبل تفرقه میان شیعه و سنی می کوبند، گفت: دشمن از کسانی که بر طبل تفرقه می کویند پشتیبانی می کند و سوار بر موج تفرقه می شود. اگر امت اسلامی و علمای اسلام مقداری بیشتر با هم تعامل کنند و گفتمان دینی و مذهبی بین خودشان را بیشتر کنند باعث برطرف شدن این سوء تفاهمات می شود.  حج فرصت خوبی برای توسعه و گسترش این گونه گفتگوهاست. زیرا دو طرف مواجهه فرهنگی بیشتری از این نظر با هم پیدا می کنند.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*