تازه ها
از نقد تا تخریب!

از نقد تا تخریب!

نقد هیچ‌گاه بد نبوده و نیست، زیرا نقد کمک می‌کند که دیدگاه‌ها صاف و زلال‌شده و پخته‌تر شود. اما باید پذیرفت که بر هر سخنی که در مقام مخالفت بیان می‌شود نمی‌توان نام نقد گذاشت!
با این مقدمه بگویم از حقیر تاکنون چندین عنوان کتاب منتشر شده است، البته محتوای این کتاب‌ها به موضوعات خاصی اختصاص دارد که بعضی افراد شدیداً به آنها دل‌بسته‌اند آن‌گونه که نمی‌توانند تحمل کنند دیگران در این موضوعات مخالف آنها فکر کنند چه برسد به این‌که کسی بخواهد برای رد  آنها  کتابی بنویسد. با این رویکرد بعضی تنها به این فکر می کنند که طرف مقابل را چگونه سرجایش بنشانند، بدون این‌که لحظه‌ای در روش برخورد خویش تأمل کنند.
متأسفانه بعد از انتشار هر کدام از آثار حقیر، از فحش ها و تهدیدها که بگذریم، بعضی خواستند با تهمت‌‌‌ و شایع سازی به کتاب‌ها و نوشته‌های حقیر بتازند و مثلاً تأکید داشتند که بگویند نوشتن این کتاب‌ها توسط من صورت نگرفته‌ است، اما اخیراً نیز افرادی با ادعای نقد آثار حقیر، مطالبی را در بعضی از وبلاگ‌ها و صفحات شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند و گمان می‌کنند همین‌که در صحبتشان به‌طرف مقابل فحش نداده اند، اسم آن نقد است، آن‌هم از نوع نقد علمی منصفانه و به دور از توهین!
این درحالی است که گاهی تحریف‌ و تقطیع سخنان دیگران در مقام مخالفت، از صد فحش هم بدتر است. اصولاً بعضی معنای نقد را نمی‌دانند، در معنای نقد گفته شده که نقد به معنای «سره از ناسره جدا کردن» و «شناختن محاسن و معایب» است و نقد در اصطلاح به مفهوم داوری و قضاوت دوجانبه در مورد یک گزاره است.
پس کسانی که چند سطر از کتاب بنده را انتخاب کرده اند، صدر و ذیلش را حذف نموده، و تفسیر دلخواه خود را از آن عبارات بیان داشتند، به نقد آثار بنده نپرداخته‌اند، بلکه این کار بیشتر به تخریب می ماند!
متأسفانه بر این کار حتی نام ردیّه نیز نمی‌توان گذاشت، زیرا ردیّه هنگامی مقبول می‌افتد که همه سخنان شخص مقابل آورده شود و در مقام قضاوت، با رد اصول اصلی استدلال طرف مقابل، آن نظریه رد کند، این درحالی‌که این عده کوشیده‌اند با انکار سخن کوتاهی از کتاب‌های بنده، همه‌ی استدلال‌های آن خدشه‌دار اعلام کنند! پس جای این سخن باقی است که وضعیت باقی سخنان و استدلال‌ها چگونه است؟ و چرا شما به رد و انکار آنها نپرداخته اید؟! آیا آن مطالب درست هستند یا اشتباه؟! اگر اشتباه هستند پس چرا آنها را رد نمی‌کنید، و اگر درست می‌باشند چرا اقرار به‌درستی آنها نمی‌کنید؟! شاید گمان می کنید مدعای ما ثابت می‌شود!
البته افزون بر عدم رعایت اصول و ادب نقد در این به‌اصطلاح نقدنامه‌ها، بسیاری از مطالب مطرح‌شده در آنها نیز به خودی خود در برگیرنده حرفهای نادرست و باطلی است که نیاز به پاسخ‌گویی به آنها وجود دارد، از همین رو حقیر با راه‌اندازی این پایگاه اطلاع رسانی، به مرور پاسخ‌هایی را دراین‌باره منتشر خواهم نمود.

همچنین از تمامی کسانی ابهام یا ایرادی بر مطالب حقیر دارند دعوت می شود تا نظرات و نقدهای خویش را در اینجا مطرح نموده و پاسخ آن را دریافت نمایند.

مطالب مرتبط:

نقد کتاب لعن های نامقدس

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*